Eerste resultaten, demonstratie / bezoek en vervolgttraject

De organisatie van een 2de grensoverschrijdend event op 22 februari 2018 was een overweldigend succes. CTP heeft op die dag een 50tal Franse, Waalse en Vlaamse deelnemers ontvangen op hun locatie in Doornik (België).

Dit event is opgenomen door verschillende regionale en nationale media(zowel geschreven als beeldende pers) door de organisatie van een persmoment ondersteund door Innovatech.

20180222 - Recy-Composite - Project partners en industriële partner (Vivatex rechtkant)

Na het verstrekken van uitleg rond het grensoverschrijdend Interreg France-Wallonië-Vlaanderen gebeuren heeft het Recy-Composite team CTP, Crepim, IMT Lille-Douai / Armines, Certech en VKC-Centexbel de eerste resultaten voorgesteld rond de recyclage van thermoplastische en thermohardende composieten via concrete voorbeelden zoals einde levensduur plezierboten, signalisatieborden, sanitaire onderdelen, automotive applicaties, … Op het einde heeft Mr. François Viérin (Vivatex) een getuigenis gegeven van de ondersteuning die hij binnen het Recy-Composite project heeft gekregen binnen het domein van de langvezel thermoplastische composieten en hun recyclage.

20180222 - Recy-Composite - Presentaties 20180222 - Recy-Composite - Vraag en antwoord

De deelnemers hebben de demonstraties rond het malen, zeven en scheiden van de composieten erg op prijs gesteld. Nadien is het event afgesloten met een netwerkmoment.

 20180222 - Recy-Composite - Demonstratie van het vermalen en zeven van GF-PET 20180222 - Recy-Composite - Demonstratie Foucault behandeling metalen en GF-PA6